Ταρτάκια αλμυρά
Για τα αλμυρά ταρτάκια, απλώνουμε πρώτα τη ζύμη κουρού και κόβουμε δίσκους 11 εκ.
Την εφαρμόζουμε σε λαδωμένα φορμάκια τάρτας 8 εκ. Τρυπάμε με πιρούνι τη βάση και τα πλάγια.
Ψήνουμε για 15΄ στους 180°C, σε αέρα, μέχρι να ροδίσουν.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το σκόρδο.
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε καρέ.
Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το σκορδάτο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 10΄. Επίσης ψήνουμε στο φούρνο τις πιπεριές μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει λίγο η φλούδα τους.
Όπως είναι ζεστές οι πιπεριές, τις βάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε με καπάκι. Τις αφήνουμε 10΄(μετά ξεφλουδίζονται πολύ πιο εύκολα).
Αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε σε λωρίδες, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο σκορδάτο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με βασιλικό και αλατοπίπερο.
Γεμίζουμε τα αλμυρά ταρτάκια με λίγα καρέ μελιτζάνας, πιπεριές και παρμεζάνα. Αν θέλουμε τοποθετούμε τα ταρτάκια κάτω από δυνατό γκριλ για 1 λεπτό.
Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές για μπουφέ; Σας τις έχω όλες εδώ.