Λαχταριστά τρουφάκια με φυστίκη Αιγίνης και τυρί. Είτε για να παίξουν το ρόλο του ορεκτικού, είτε για να πάρουν θέση στον μπουφέ σας ή για να στολίσουν...

Λαχταριστά τρουφάκια με φυστίκη Αιγίνης και τυρί. Είτε για να παίξουν το ρόλο του ορεκτικού, είτε για να πάρουν θέση στον μπουφέ σας ή για να στολίσουν κάποια σαλάτα σας.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
53
  • 350 γραμ. κατσικίσιο μαλακό τυρί (ή μίξη μαλακών λευκών τυριών)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • Για τη γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. χοντροκοπανισμένα πολύχρωμα πιπέρια
  • 2 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.

    Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 2 με 3 λεπτά να γίνουν διάφανα.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Βάζουμε σε μπολ το κατσικίσιο τυρί και το λιώνουμε με πιρούνι.

    Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Καλύτερα είναι να τα ζυμώσουμε με το χέρι.

    Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τυριού και τα κυλάμε λίγα στα πιπέρια, λίγα στο φυστίκη και λίγα στο καρύδι.

    Τα σερβίρουμε με κράκερ, κριτσίνια ή φρυγανισμένη μπαγκέτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται