Εκτέλεση
Βάζουμε το ξύδι μέσα στο γάλα σόγιας.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά στην άκρη.
Για τα λαχανικά
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, και σοτάρουμε την ψιλοκομμένη κολοκύθα για 2-3′.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, σοτάρουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το μίγμα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το γάλα με το ξύδι.
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά.
Ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε το μίγμα για λίγο να σταθεί σκεπασμένο.
Πως ψήνουμε
Ζεσταίνουμε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αλείφουμε με λίγο λάδι.
Μόλις κάψει το τηγάνι ρίχνουμε 1/4 φλ από το μίγμα.
Ψήνουμε για 2′ και αναποδογυρίζουμε με προσοχή.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-1/2′ κι από την άλλη πλευρά.
Τα βγάζουμε σε πιάτο και κάνουμε 3 στρώσεις από pancakes και ανάμεσα τους βάζουμε vegan τυρί κρέμα.
Γαρνίρουμε τα pancakes χωρίς αυγά με αβοκάντο, τριμμένο καρότο και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Δείτε και άλλες vegan συνταγές εδώ.
Μάθε εδώ την ιστορία πίσω από τις τηγανίτες και τα pancakes.