Πεντανόστιμο εύκολο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο. Γρήγορο με απλά υλικά. Ιδανικό για brunch, συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας.

Πεντανόστιμο εύκολο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο. Γρήγορο με απλά υλικά. Ιδανικό για brunch, συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
194

Για το αλμυρό κέικ

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τρίμματα φέτας
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1+1/3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. κοφτό baking powder
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ. σουσάμι, προαιρετικά
  • Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
  • Λίγο αλεύρι για τη φόρμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μικρή μακρόστενη φόρμα  24×10εκ.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν για 1-2’.

    Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το αλεύρι-baking-σόδα.

    Σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε να ενωθούν και στο τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα από τη φέτα και αν θέλουμε λίγο πιπέρι.

    Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ºC, στην μεσαία σχάρα φούρνου για περίπου 45’ μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει.

    Αφήνουμε να σταθεί  στην φόρμα για 10’ και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

    Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσίσαμο την επιφάνεια του.

    Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, ψητή πιπεριά, ή ότι υλικό αγαπάτε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται