Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πρώτα στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ.
Απλώνουμε το μείγμα για την αμυγδαλόπιτα σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε να ψηθεί για 35΄-40΄ στους 180°C.
Όταν η πίτα μας κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει.
Αν αγαπάτε το αμύγδαλο, δοκιμάστε να φτιάξετε και γλυκό του κουταλιού αμύγδαλο.