Υπέροχη αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή, που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Υπέροχη αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή, που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα γιορτινό τραπέζι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
103

Για την αμυγδαλόπιτα

  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 2 φλ. σιμιγδάλι
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγη κανέλα
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε πρώτα στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ.

    Απλώνουμε το μείγμα για την αμυγδαλόπιτα σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε να ψηθεί για 35΄-40΄ στους 180°C.

    Όταν η πίτα μας κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει.

    Αν αγαπάτε το αμύγδαλο, δοκιμάστε να φτιάξετε και γλυκό του κουταλιού αμύγδαλο.

    Προτεινόμενες συνταγές.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται