• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
155

Υλικά

  • Μερίδες 2 βάζα

Για το αμύγδαλο γλυκό κουταλιού

  • 1 kg ζάχαρη
  • 1 kg αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και αλεσμένα
  • 4 φλ. νερό
  • 3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (ή 1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη)
  • Ανθόνερο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αμύγδαλο γλυκό κουταλιού

    Για το γλυκό αμύγδαλο βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό για 30΄περίπου.

    Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο σιρόπι, το ρίχνουμε σε ένα πιάτο και αν το σιρόπι πέφτοντας ασπρίζει είναι έτοιμο.

    Ρίχνουμε τα αμύγδαλα μέσα στο σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια τα υλικά με μία ξύλινη κουτάλα να ενωθούν μεταξύ τους.

    Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει και μετά το χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας το αρωματικό που προτιμάμε (εσάνς πικραμύγδαλου ή μαστίχα) και ραντίζοντάς το με λίγο ανθόνερο.

    Για τη συντήρηση

    Για τη διατήρηση του γλυκού, όπως είναι καυτό το γλυκό, το βάζουμε σε στεγνή και καυτή αποστειρωμένη γυάλα.

    Γεμίζουμε τη γυάλα μέχρι το χείλος του, το κλείνουμε αεροστεγώς και το γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.

    Αφού κρυώσει, το γυρίζουμε με το καπάκι προς τα πάνω και το φυλάμε σε σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.

    Δείτε εδώ περισσότερα μυστικά για τα γλυκά του κουταλιού:

    Ποιο άλλο γλυκό του κουταλιού θα τρώγατε ευχάριστα;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται