Για το cheesecake brownies
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC.
Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι.
Ντύνουμε εξωτερικά τη φόρμα για το cheesecake brownies με αλουμινόχαρτο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο κι αφήνουμε να κρυώσει.
Κοσκινίζουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι με το αλάτι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να διπλασιαστούν και να κρεμώσουν.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και χαμηλώνουμε το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι απαλά και χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 25′ – 30′ στους 160 ºC στη μεσαία σχάρα στον αέρα.
Αφήνουμε να κρυώσει γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι μαλακή.
Κάνουμε μια στρώση μπισκότα σε όλη την επιφάνεια.
Για την κρέμα
Βάζουμε το ένα τυρί κρέμα το 1/3 φλ. ζάχαρη και το κόρν φλάουρ σε μπολ.
Με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε να κρεμώσει.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί. Ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του μπολ.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά.
Προσθέτουμε την κρέμα. Μην ξαναχτυπάτε το μίγμα.
Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. τυρί κρέμα και ρίχνουμε την υπόλοιπη στη φόρμα με τα μπισκότα.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα (που κρατήσαμε). Aνακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε κουταλιές από την σοκολατένια κρέμα, πάνω στην κρέμα τυριού. Πιέζουμε να μπουν μέσα στην λευκή κρέμα.
Με μαχαίρι ανακατεύουμε τα δυο μίγματα για το cheesecake browinies και κάνουμε την επιφάνεια σαν μάρμαρο με νερά.
Θα ψήσουμε το γλυκό σε μπεν μαρι.
Βάζουμε ταψί με ζεστό νερό, και βάζουμε μέσα γλυκό. Το νερό πρέπει να καλύπτει τη μισή φόρμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 15′ στους 160 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.
Πρέπει να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Αν αρχίσει να ροδίζει γρήγορα, βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια.
Αφήνουμε το cheesecake brownies να κρυώσει καλά χωρίς να το μετακινούμε για δυο ώρες, και το παγώνουμε για 4 ώρες το λιγότερο.
Έπειτα το ξεφορμάρουμε.
Αλείφουμε γύρω-γύρω και το χείλος της επιφάνειας με τις 2 κουταλιές κρέμα και πασπαλίζουμε το cheesecake brownies με τριμμένο μπισκότο σοκολάτας.