Δροσερό, σοκολατένιο και κρεμένιο αυτό το cheesecake brownies είναι ιδανικό για κέρασμα. Όταν δύο αγαπημένα γλυκά συναντιούνται σε μια συνταγή, κάνουν το τέλειο...

Δροσερό, σοκολατένιο και κρεμένιο αυτό το cheesecake brownies είναι ιδανικό για κέρασμα. Όταν δύο αγαπημένα γλυκά συναντιούνται σε μια συνταγή, κάνουν το τέλειο γλυκό!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
95
  • 125 γραμ. σοκολάτα
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 200 γραμ. ζάχαρη (1 φλ.)
  • Για την κρέμα
  • 3 συσκευασίες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 270 γραμ. (1⅓ φλ.) ζάχαρη
  • 30 γραμ. (3 κ.σ) κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 160 γραμ. (2/3 φλ.) κρέμα γάλακτος
  • Για το τελείωμα
  • 60 γραμ. λιωμένη σοκολάτα
  • 1 συσκευασία (152 γρ.) μπισκότα γεμιστά
  • 1 συσκευασία (176 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτα
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το cheesecake brownies

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC.

    Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι.

    Ντύνουμε εξωτερικά τη φόρμα για το cheesecake brownies με αλουμινόχαρτο.

    Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο κι αφήνουμε να κρυώσει.

    Κοσκινίζουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι με το αλάτι.

    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να διπλασιαστούν και να κρεμώσουν.

    Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και χαμηλώνουμε το μίξερ.

    Προσθέτουμε το αλεύρι απαλά και χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

    Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 25′ – 30′ στους 160 ºC στη μεσαία σχάρα στον αέρα.

    Αφήνουμε να κρυώσει γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι μαλακή.

    Κάνουμε μια στρώση  μπισκότα σε όλη την επιφάνεια.

    Για την κρέμα

    Βάζουμε το ένα τυρί κρέμα το 1/3 φλ. ζάχαρη και το κόρν φλάουρ σε μπολ.

    Με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε να κρεμώσει.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί. Ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του μπολ.

    Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια.

    Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά.

    Προσθέτουμε την κρέμα. Μην ξαναχτυπάτε το μίγμα.

    Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. τυρί κρέμα και ρίχνουμε την υπόλοιπη στη φόρμα με τα μπισκότα.

    Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα (που κρατήσαμε). Aνακατεύουμε καλά.

    Αφήνουμε κουταλιές από την σοκολατένια κρέμα, πάνω στην κρέμα τυριού. Πιέζουμε να μπουν μέσα στην λευκή κρέμα.

    Με μαχαίρι ανακατεύουμε τα δυο μίγματα για το cheesecake browinies και κάνουμε την επιφάνεια σαν μάρμαρο με νερά.

    Θα ψήσουμε το γλυκό σε μπεν μαρι.

    Βάζουμε ταψί με ζεστό νερό, και βάζουμε μέσα γλυκό. Το νερό πρέπει να καλύπτει τη μισή φόρμα.

    Ψήνουμε για 1 ώρα και 15′ στους 160 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.

    Πρέπει να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

    Αν αρχίσει να ροδίζει γρήγορα, βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια.

    Αφήνουμε το cheesecake brownies να κρυώσει καλά χωρίς να το μετακινούμε για δυο ώρες, και το παγώνουμε για 4 ώρες το λιγότερο.

    Έπειτα το ξεφορμάρουμε.

    Αλείφουμε γύρω-γύρω και το χείλος της επιφάνειας με τις 2 κουταλιές κρέμα και πασπαλίζουμε το cheesecake brownies με τριμμένο μπισκότο σοκολάτας.

    Αν σας άρεσε το cheesecake brownies δοκιμάστε και το παρακάτω :

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται