Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες.
Στεγνώνουμε τα κότσια με απορροφητικό χαρτί, τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δόσεις τα κότσια για 3-4 λεπτά, βγάζοντας όσα είναι έτοιμα σε μικρή γάστρα.
Όταν τελειώσουμε με το κρέας, σοτάρουμε στο ίδιο σκεύος τα πράσα, τα κρεμμύδια, το θυμάρι, τη ρίγανη και το σκόρδο για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ζωμό.
Βάζουμε τα μικρά καρότα ολόκληρα στη γάστρα γύρω από τα κότσια και περιχύνουμε με τα υλικά της κατσαρόλας.
Σκεπάζουμε το σκεύος και το μεταφέρουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Ψήνουμε το φαγητό στους 220°C, στον αέρα, για 30 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να μελώσουν τα κότσια και να ξεκολλάνε εύκολα από το κόκαλο.
Σερβίρουμε τα κότσια με τα ψητά λαχανικά τους και τα συνοδεύουμε με πουρέ και μια πλούσια σάλατα εποχής