• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
Βαθμολογήστε

Για το αρνίσιο κότσι

  • 6 αρνίσια κότσια, (250 γρ. το καθένα)
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 τρυφερά πράσα
  • 2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελ. σκόρδο ολόκληρες
  • 10 baby πολύχρωμα καρότα
  • 3 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 400 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 800 ml ζωμό βοδινού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.

    Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες.

    Στεγνώνουμε τα κότσια με απορροφητικό χαρτί, τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

    Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δόσεις τα κότσια για 3-4 λεπτά, βγάζοντας όσα είναι έτοιμα σε μικρή γάστρα.

    Όταν τελειώσουμε με το κρέας, σοτάρουμε στο ίδιο σκεύος τα πράσα, τα κρεμμύδια, το θυμάρι, τη ρίγανη και το σκόρδο για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας.

    Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

    Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ζωμό.

    Βάζουμε τα μικρά καρότα ολόκληρα στη γάστρα γύρω από τα κότσια και περιχύνουμε με τα υλικά της κατσαρόλας.

    Σκεπάζουμε το σκεύος και το μεταφέρουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

    Ψήνουμε το φαγητό στους 220°C, στον αέρα, για 30 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να μελώσουν τα κότσια και να ξεκολλάνε εύκολα από το κόκαλο.

    Σερβίρουμε τα κότσια με τα ψητά λαχανικά τους και τα συνοδεύουμε με πουρέ και μια πλούσια σάλατα εποχής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται