Για το αρνί μπούτι με γιαούρτι
Βάζουμε το αρνί σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και μια κοφτή κ.σ. αλάτι. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε το μπούτι για για μισή ώρα.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον πελτέ, το σκόρδο, το θυμάρι, τις μισές ντομάτες, το πιπέρι και 1 κ.γλ. αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά για το αρνί μπούτι με γιαούρτι στο φούρνο.
Κάνουμε μία στρώση με τις μισές πατάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, επαναλαμβάνουμε μία στρώση με τις υπόλοιπες πατάτες, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε το μπούτι στη μέση του ταψιού.
Με τα χέρια ανακατεύουμε λίγο τα υλικά και προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι.
Σκεπάζουμε το φαγητό με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Ψήνουμε σε καλά προς θερμασμένο φούρνο στους 200C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
Ξεσκεπάζουμε το αρνί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30΄, αλείφοντας συχνά το κρέας με τα υγρά του ταψιού.
Το φαγητό είναι έτοιμο όταν μελώσουν οι πατάτες και γίνει τραγανή η πετσούλα του αρνιού. Μόλις ψηθεί το αρνί με το γιαούρτι, το βγάζουμε από το φούρνο και το σκεπάζουμε για δέκα λεπτά.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό στο σερβίρισμα.
Σερβίρουμε το αρνί με πατατούλες στο φούρνο, με σαλάτα εποχής.