Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τους σπόρους κύμινου χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, να βγάλουν τα αρώματά τους.
Στη συνέχεια, τους σπάμε στο γουδί ή στον πολυκόφτη.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τρίβουμε τις ντομάτες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Ρίχνουμε τα παϊδάκια, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τον πελτέ, τις πατάτες, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι.
Ανακατεύουμε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά και να καρυκευτεί το κρέας.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου στους 160°C, ανακατεύουμε λίγο τα υλικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά, ελέγχοντας ανά διαστήματα τα υγρά του σκεύους για να συμπληρώσουμε, αν χρειάζεται, λίγο νερό.
Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα, να μελώσουν τα αρνίσια παϊδάκια και να δέσει η σάλτσα τους.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου και μετά το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε τον ταβά με στραγγιστό γιαούρτι και ζεστό ψωμί.