Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι αυτό το γλασο με ζάχαρη άχνη και λεμόνι κάνει για όλα;  Εύκολα γρήγορα και απλά θα έχετε σε λίγα λεπτά ένα γλάσο που θα...

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι αυτό το γλασο με ζάχαρη άχνη και λεμόνι κάνει για όλα;  Εύκολα γρήγορα και απλά θα έχετε σε λίγα λεπτά ένα γλάσο που θα συμπεριφέρεται κατάλληλα για να στολίσετε τα γλυκά σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση μπισκότων αντί για το κλασικό γλάσο με ζάχαρη άχνη και νερό.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
1054
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι ανθέων απαλό
  • 1/2 κ.γλ υγρή βανίλια
  • χρωμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη με το λεμόνι.

    Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια κι ανακατεύουμε με το κουτάλι να γυαλίσει.

    Αν το θέλουμε πιο σφιχτό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

    Αν το θέλουμε πιο ρευστό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού ή λίγο νερό.

    Χρωματίζουμε με όποιο χρώμα ζαχαροπλαστικής επιθυμούμε. 

    Διακοσμούμε μπισκότο ή όποιο άλλο γλυκό θέλουμε.

    Αν επιθυμείτε πιο ρευστή υφή προσθέστε λίγο μέλι ή λίγο νερό ή χυμό λεμονιού.

    Η συγκεκριμένη δόση για γλάσο  φτάνει για 20 με 25 μπισκότου.

    Αν προσθέσεις επιπλέον ζάχαρη άχνη θα βγει πιο σφικτό και θα έχεις πιο σταθερό αποτέλεσμα.

    Με το ωραίο λευκό χρώμα, είναι ιδανικό για να διακοσμήσεις όλα σου τα γλυκά 

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται