Εκτέλεση
Σχίζουμε τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους.
Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Αφήνουμε να πάρει βράση.
Αφαιρούμε το μπαστούνι βανίλιας.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με σύρμα και λίγο λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ζεστό γάλα στα αυγά.
Τέλος ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε καλά ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος.
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί.
Το βουτυρώνουμε ελαφρά.
Κόβουμε διαγώνια και ξανά στη μέση 4 τρίγωνα.
Στρώνουμε τα τρίγωνα, μισοκαλύπτοντας το ένα με το άλλο, κάνοντας μία στρώση.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας.
Τις περιχύνουμε με την κρέμα.
Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος μέσα σε ταψί (μπεν μαρί) και συμπληρώνουμε με βραστό νερό που να καλύπτει τα 3/4 του πυρίμαχου σκεύους.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40΄- 45΄, μέχρι να κάνει σώμα και να να σταθεροποιηθεί.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε 5΄-10΄ να σταθεί το γλυκό.
Σερβίρουμε με κουτάλι – δεν κόβεται σε κομμάτια!
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική.
Είναι μια υπέροχη επιλογή για πρωινό αλλά και brunch.