Για τις αυγοφέτες με μερέντα
Χτυπάμε σε μπολ τα υγρά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αλείφουμε τις 2 φέτες ψωμί με βούτυρο και μερέντα.
Σκεπάζουμε με τις άλλες δυο φέτες και κλείνουμε σε σάντουιτς.
Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν.
Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τις περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.
Αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε.
Δεν πρέπει να ρουφήξουν πολύ, γιατί λόγω της γέμισης θα διαλυθούν.
Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε τα σπασμένα corn flakes, πανάρουμε τις αυγοφέτες και από τις δυο πλευρές, ώστε να κάνουν κρούστα.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε λίγο βούτυρο για να λιώσει.
Ροδίζουμε κάθε σάντουιτς για 2-3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε, για να ροδίσει και από την άλλη.
Όπως το βγάζουμε ζεστό, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε τις αυγοφέτες με μερέντα προσθέτοντας φράουλες ή μπανάνα και απολαμβάνουμε.
Φανταστική ιδέα για το σπιτικό κυριακάτικο brunch.