Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλερι, καρότο και μυρωδικά.
Καθαρίζουμε τα αυγά και με ένα μαχαίρι τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά.
Κρατάμε 1 βραστό αυγό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Μπορείς να βάλεις από ένα έως ενάμισι φλιτζάνι.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στην σαλάτα αυτή όλα τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν σωστά και να μην ξεχωρίζεις τα κομμάτια αυγού.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται επιπλέον ξύδι.
Την παγώνουμε στο ψυγείο να δροσίσει.
Όταν την σερβίρουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με το ψιλοκομμένο αυγό που κρατήσαμε στην αρχή.
Αν θέλετε βάλτε λίγα φύλλα από άνηθο και μαϊντανό.
Ταιριάζει πολύ και το σχοινόπρασο. Αν έχετε προσθέστε το.
Μυστικά
Πρέπει να την παγώσεις και να τη σερβίρεις δροσερή.
Είναι ένα πλήρες χορταστικό γεύμα από μόνη της.
Ιδανικά σερβίρεται σαν γέμιση σε σάντουιτς με μαύρο ψωμί.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 2 κ.σ μουστάρδα απαλή.
Στην Αμερική βάζουν και λίγο Tabasco κι έχει μια πικάντικη γεύση.