• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
455

Για τα τηγανιτά αυγά

  • 6 φέτες μπέικον
  • 150 γρ. ασπρομανίταρα μικρά (φρέσκα) κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 ολόφρεσκα αυγά
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
  • Λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα
  • 6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό.

    Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει.

    Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση.

    Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα βγάζουμε σε πιάτο.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι.

    Προσεκτικά σπάμε τα αυγά.

    Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄.

    Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια.

    Πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

    Για το σερβίρισμα

    Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.

    Είναι ιδανικά για πρωινό αλλά και για brunch

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται