Εκτέλεση
Χρειαζόμαστε ένα σκεύος αντικολλητικό.
Σπάμε τα κρύα αυγά στην κατσαρόλα, δεν τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά την κατσαρόλα.
Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας κυρίως στις άκρες.
Ανακατεύουμε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να σταματήσουμε και τα τραβάμε από την φωτιά.
Ανακατεύουμε μερικές φορές τα αυγά εκτός φωτιάς.
Τα επαναφέρουμε στη φωτιά.
Ψήνουμε ανακατεύοντας για 2,5΄ μέχρι να αρχίζουν να πήζουν, τραβώντας ενδιάμεσα για μια ακόμα φορά την κατσαρόλα από την φωτιά ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Πάντα ανακατεύοντας ακόμα κι εκτός φωτιάς.
Τα επαναφέρουμε στη φωτιά που αρχίζουν να πήζουν.
Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, ρίχνουμε μια δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος ή γάλα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.
Περιέχουν πρωτεΐνη, γι’ αυτό είναι ιδανικά για κάθε γεύμα.
Μυστικό
Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν. Όλη η μαγεία τους, είναι η κρεμώδης υφή τους.
Πρέπει να είναι παγωμένα από το ψυγείο όταν θα τα σπάσετε στην κατσαρόλα.
Δεν χρειάζονται χτύπημα.
Επίσης το βούτυρο θα πρέπει να είναι κρύο και κομμένο σε λεπτές φλούδες.
Η μαλακή σπάτουλα είναι το ιδανικό εργαλείο. Γιατί μαζεύει κι ανακατεύει σωστά το μείγμα καθαρίζοντας ταυτόχρονα τις άκρες της κατσαρόλας για να ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να στεγνώσουν.