Αυγοφέτες (french toast) η παραδοσιακή συνταγή για πρωινό που μοσχοβολάει μέλι ή κανελοζάχαρη.

Αυγοφέτες (french toast) η παραδοσιακή συνταγή για πρωινό που μοσχοβολάει μέλι ή κανελοζάχαρη.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
740

Για τις Αυγοφέτες

  • 3 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2-3 σταγόνες βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Για το σερβίρισμα
  • Μέλι θυμαρίσιο
  • Κανέλα ή κανελοζάχαρη
  • Μπανάνα ή φράουλες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.

    Βάζουμε το ψωμί σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει το ψωμί και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού.

    Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και να ρουφήξουν το μίγμα.

    Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά να ρουφήξουν το υγρό μείγμα

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει.

    Πιάνουμε μια μια φέτα, την κρατάμε λίγο για να στραγγίσει και τη βάζουμε στο τηγάνι.

    Ροδίζουμε κάθε αυγοφέτα για 2-3′ και αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη.

    Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κατά τον ίδιο τρόπο.

    Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή κανελοζάχαρη. Ακουμπάμε λίγο βούτυρο στη ζεστή αυγοφέτα για να λιώσει.

    Αν θέλουμε σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.

    αυγοφέτες με μέλι στο τηγανι συνταγη french toast

    Αυτές οι γλυκές αυγοφέτες είναι μια υπέροχη επιλογή για πρωινό αλλά και brunch. Γίνονται αλμυρές ή και γλυκές.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται