• προετοιμασία 20 λεπτά
  • αναμονή 1 ώρα
3

Υλικά

  • Μερίδες 4 φύλλα

Για το ζυμάρι

  • 350 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 150 γρ. κίτρινο χωριάτικο αλεύρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 250 - 300 γρ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα 2 είδη αλεύρων, το αλάτι και το λάδι.

    Τρίβουμε με τα χέρια να τριφτεί το αλεύρι.

    Ριχνουμε λίγο λίγο το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί το μίγμα. Πρέπει να είναι απαλό και εύπλαστο.

    Όταν πλέον δεν κολλάει στα χέρια από το ζύμωμα, το βγάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε να γίνει λείο.

    Το βάζουμε σε ένα μπολ και το ξεκουράζουμε σκεπασμένο για 1 ώρα ή και περισσότερο αν υπάρχει ο χρόνος.

    Όλα τα ζυμάρια θέλουν ξεκούραση. 

    Χωρίζουμε τη μίγμα σε 4 ή 6 κομμάτια ανάλογα τι θέλουμε να φτιάξουμε.

    Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με πλάστη, πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.

    Αυτό το άζυμο ζυμάρι διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες.

    Είναι ιδανικό και για ελληνική λεμονόπιτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται