Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Ξεφλουδίζουμε τις δύο μπανάνες και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το μέλι (ή το πετιμέζι ή το χαρουπόμελο) ανακατεύοντας με σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε το μείγμα της βρώμης ανακατεύοντας απαλά.
Τέλος, ενσωματώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Καθαρίζουμε την τρίτη μπανάνα και την κόβουμε στη μέση. Ακουμπάμε αντικριστά τα δύο κομμάτια στην επιφάνεια του μείγματος, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Ψήνουμε το banana bread με βρώμη σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 50-60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και, κυρίως, να σταθεροποιηθεί στην καρδιά του.
Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο σκεύος και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να στεγνώσει.
Αφού κρυώσει τελείως, διατηρείται σκεπασμένο για να παραμείνει υγρό και μαλακό.