Όταν έρθει η ώρα για σνακ, τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτό το αρωματικό χορταστικό banana bread χωρίς ζάχαρη αλλά με φυσική γλύκα και χωρίς καθόλου αλεύρι....

Όταν έρθει η ώρα για σνακ, τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτό το αρωματικό χορταστικό banana bread χωρίς ζάχαρη αλλά με φυσική γλύκα και χωρίς καθόλου αλεύρι. Ιδανικό και για πρωινό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το banana bread χωρίς ζάχαρη

  • 3 μπανάνες, μέτριες πολύ ώριμες
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 200 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ. μέλι, πετιμέζι ή χαρουπόμελο
  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 4 κ.σ. κακάο, (κοφτές)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 120 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αλέθουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

    Ξεφλουδίζουμε τις δύο μπανάνες και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με το πιρούνι.

    Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το μέλι (ή το πετιμέζι ή το χαρουπόμελο) ανακατεύοντας με σύρμα χειρός.

    Ρίχνουμε το μείγμα της βρώμης ανακατεύοντας απαλά.

    Τέλος, ενσωματώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.

    Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

    Καθαρίζουμε την τρίτη μπανάνα και την κόβουμε στη μέση. Ακουμπάμε αντικριστά τα δύο κομμάτια στην επιφάνεια του μείγματος, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

    Ψήνουμε το banana bread με βρώμη σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 50-60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και, κυρίως, να σταθεροποιηθεί στην καρδιά του.

    Ελέγχουμε αν ψήθηκε το banana bread χωρίς ζάχαρη μπήγοντας στο κέντρο του τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή από ζύμη, θεωρούμε ότι είναι έτοιμο.

    Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο σκεύος και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να στεγνώσει.

    Αφού κρυώσει τελείως, διατηρείται σκεπασμένο για να παραμείνει υγρό και μαλακό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται