Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Μπορείτε να παίξετε με τη ζύμη και να μεταμορφώσετε τη γεύση και την υφή της με υλικά όπως κομμάτια σοκολάτας, μπισκότα, ή αποξηραμένα φρούτα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι είτε τη φτιάξετε σκέτη βασιλόπιτα με πορτοκάλι είτε την ενισχύσετε με ένα από τα προηγούμενα υλικά, θα σας μείνει αξέχαστη!
Ξεκινάμε με όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το μίγμα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψει καλά. Πρέπει να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τ’ αυγά. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό, πρέπει να έχει απορροφηθεί το προηγούμενο.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε να αρχίσει η αντίδραση.
Μόλις φουσκώσει το μείγμα, το ρίχνουμε στα υλικά.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι μεγάλη ή ταψάκι 28 εκ.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση του ταψιού, αδειάζουμε το μίγμα και προσθέτουμε κομμάτια σοκολάτας, μπισκότα, ή αποξηραμένα φρούτα.
Σε αυτή τη φάση βάζουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα με πορτοκάλι.
Για το Ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με τη λάμα ενός μαχαιριού.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε άχνη ή απλώνουμε γλάσο.
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!
Πριν δείτε όλα τα μυστικά για την πιο αφράτη βασιλόπιτα πάρτε κι άλλες ιδέες για υπέροχες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι