Εκτέλεση
Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
Περιχύνουμε αμέσως την κομματιασμένη σοκολάτα με την καυτή κρέμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τον ανθό αλατιού και το μπράντι.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα από το κέντρο κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε γυάλινο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μερικές ώρες ή για μία νύχτα.
Το μείγμα πρέπει να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
Με ένα κουτάλι μικρό ή με το εργαλείο (παριζιέν) που κάνουμε μπαλάκια πατάτας ή πεπονιού, παίρνουμε κομμάτια μείγματος και τα κάνουμε μπαλάκια.
Κυλάμε τα σοκολατένια μπαλάκια πάνω σε κοσκινισμένο κακάο και τα καλύπτουμε πολύ καλά με το κακάο.
Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
Πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Μυστικά
Ετοιμάστε πολλές, συσκευάστε τες σε όμορφα κουτιά και προσφέρετέ τες σαν δώρα σε γιορτινά καλέσματα!
Πάντα όταν έχετε τραπέζι στο σπίτι, να προσφέρετε στο τέλος του γεύματος τρουφάκια.
Όλοι τρελαίνονται για αυτή τη γεύση.
Τι είναι οι τρούφες σοκολάτας;
Οι αυθεντικές τρούφες σοκολάτας είναι μια εύκολη συνταγή με απλά και λίγα υλικά καλής ποιότητας, όπως σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και βούτυρο που τους δίνουν την πλούσια γεύση τους.
Το λίγο βούτυρο στη γκανάζ δίνει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή στις τρούφες.
Γιατί στην ουσία οι αληθινές τρούφες σοκολάτας είναι μια πλούσια γκανάζ που λιώνει βελούδινα στο στόμα και μετατρέπεται σε πλούσια πυκνή λιωμένη σοκολάτα.
Οι αυθεντικές τρούφες σοκολάτας αποτελούνται από καλής ποιότητας σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και λίγο βούτυρο.
Μπορείτε όμως να προσθέσετε κονιάκ, ρούμι ή ποιο λικέρ αγαπάτε (πχ. λικέρ κρέμα, λικέρ καφέ, λικέρ πορτοκάλι) για να τις αρωματίσετε.
Συνήθως αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για αρκετές ώρες στο ψυγείο και να σταθεροποιηθεί ώστε να τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.
Το σχήμα της τρούφας είναι υποκειμενικό.
Ο καθένας μπορεί να φτιάξει τρούφες σοκολάτας σε ό,τι σχήμα θέλει.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού και λίγο πλάσιμο στο χέρι, έχεις το ίδιο αποτέλεσμα σαν να κόβεις τρούφες με το κλασικό εργαλείο παριζιέν.
Ενώ με ένα μικρό σκουπ παγωτού κόβεις μεγάλες τρούφες.
Επίσης, μπορείς να απλώσεις το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και αφού το παγώσεις και σφίξει, με ένα μαχαίρι κόβεις τετράγωνες ή τρίγωνες ή μακρόστενες τρούφες σοκολάτας.
Μετά τις ρολάρεις στην επικάλυψη που επιθυμείς.
Συνήθως κακάο ή ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα, αλεσμένους ξηρούς καρπούς κλπ.
Τα τέλεια τρουφάκια διατηρούνται για πολλές ημέρες σκεπασμένα στο ψυγείο.
Αφήστε τη τρούφα σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Η απόλαυση είναι διπλή.
Διαβάστε επίσης, το μυστικό για τη σωστή συντήρηση της σοκολάτας στην κουζίνα σας, αλλά και το μυστικό μου για να λιώνετε σωστά την κουβερτούρα