Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο για 1΄.
Το αφαιρούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπλε τυρί.
Βοηθάμε με την κουτάλα να λιώσει και στη συνέχεια περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα τυριού για 2-3΄ και να κρεμώσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα καρύδια, 2-3 κουταλιές τριμμένο τυρί, μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε.
Για τα ζυμαρικά
Έχουμε βράσει τις βίδες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι, τις μοιράζουμε σε 4 πιάτα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τυριού και καρυδιών.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.