Σαλάτα με σικορέ, αχλάδι, blue cheese και φουντούκια. Πολύχρωμη, Φθινοπωρινή σαλάτα που συνδυάζει διαφορετικές υφές και γεύσεις.

Σαλάτα με σικορέ, αχλάδι, blue cheese και φουντούκια. Πολύχρωμη, Φθινοπωρινή σαλάτα που συνδυάζει διαφορετικές υφές και γεύσεις.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σαλάτα με σικορέ και blue cheese

  • 100 γρ. ωμά φουντούκια
  • 150 γρ. blue cheese
  • 8 μικρά σικορέ
  • 2 αχλάδια
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. σπόρους ροδιού
  • Φύλλα βοτάνων ή φύτρες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα μικρό ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C για 12 λεπτά.

    Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε όσο είναι ακόμη ζεστά σε πετσέτα και τα τρίβουμε για να φύγει η φλούδα.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το ξίδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι, με ροή κλωστής, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Διατηρήστε τις σάλτσες σε γυάλινα βαζάκια μέσα στο ψυγείο και προσθέστε τις λίγο πριν το σερβίρισμα.

    Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από τα σικορέ και τα χωρίζουμε, κόβοντάς τα στη μέση αν είναι μεγάλα.

    Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

    Πλένουμε τα αχλάδια (δεν τα ξεφλουδίζουμε), τα κόβουμε αρχικά στη μέση, για να αφαιρέσουμε την καρδιά και τα κουκούτσια τους, και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.

    Ρίχνουμε τα αχλάδια στο μπολ με τα σικορέ και προσθέτουμε τα φουντούκια, το blue cheese σε τρίμματα και τη βινεγκρέτ.

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με το ρόδι και με λίγα φύλλα βοτάνων ή φύτρες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται