Εκτέλεση
Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα μικρό ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C για 12 λεπτά.
Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε όσο είναι ακόμη ζεστά σε πετσέτα και τα τρίβουμε για να φύγει η φλούδα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ξίδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι, με ροή κλωστής, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από τα σικορέ και τα χωρίζουμε, κόβοντάς τα στη μέση αν είναι μεγάλα.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Πλένουμε τα αχλάδια (δεν τα ξεφλουδίζουμε), τα κόβουμε αρχικά στη μέση, για να αφαιρέσουμε την καρδιά και τα κουκούτσια τους, και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε τα αχλάδια στο μπολ με τα σικορέ και προσθέτουμε τα φουντούκια, το blue cheese σε τρίμματα και τη βινεγκρέτ.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με το ρόδι και με λίγα φύλλα βοτάνων ή φύτρες.