Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Το βούτυρο να είναι λιωμένο και χλιαρό.
Το αλεύρι και το κακάο πρέπει να είναι κοσκινισμένα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες.
Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσουν τα αυγά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το λιωμένο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα.
Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί 24×24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Σε ένα καθαρό μπολ, ρίχνουμε το αυγό, τη βανίλια και το τυρί κρέμα.
Πασπαλίζουμε με μία κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε σε μία στρώση το μείγμα τυριού πάνω από τα brownies.
Mε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι το διανέμουμε απαλά παντού κάνοντας βαθιές ραβδώσεις ώστε να μπλέξουμε το πάνω μείγμα τυριού με το κάτω μείγμα των μπράουνις.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC στο αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο του.
Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο να σταθεί, σκεπασμένο με μία καθαρή πετσέτα.
Αφού κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε με προσοχή (γιατί η καρδιά του είναι υγρή) και το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς ή σαν μικρό παστάκι.
Πασπαλίζουμε με κακάο.
Μυστικά
Αν θέλετε στρώστε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ώστε να ξεφορμάρετε εύκολα τα brownies αφού κρυώσουν ελαφρά.
Τα brownies για να βγουν ζουμερά και λαχταριστά δεν πρέπει να τα παραψήσετε, αλλιώς θα στεγνώσουν θα ξεραθούν και θα τρίβονται.
Μετά τα 30 λεπτά ψησίματος είναι έτοιμα. Η επιφάνεια έχει σταθεροποιηθεί και μέσα παραμένουν ζουμερά και αφράτα. Το εσωτερικό τους θα έχει υγρασία. Για αυτό θα τα αφήσετε να σταθούν και να σταθεροποιηθούν για 10 με 15 λεπτά αφού ψηθούν.
Όταν φτιάχνετε μπράουνις μην ανακατεύετε πολύ ώρα το μείγμα από την ώρα που θα μπει το αλεύρι.
Αν ανακατεύετε πολύ ώρα το αλεύρι στο μείγμα, θα βγουν σφιχτά και μαστιχωτά και όχι αφράτα και ζουμερά.