Για την Cacio e pepe
Για την παραδοσιακή ιταλική συνταγή Cacio e pepe ξεκινάμε βράζωντας τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι και προσθέτουμε το χοντροαλεσμένο πιπέρι.
Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το πιπέρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματα του για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε 1 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με το πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρει βράση.
Πιάνουμε τα ζυμαρικά με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το νερό και το πιπέρι.
Κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του τηγανιού και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και να αποβάλουν το άμυλο τους για 1,5 με 2 λεπτά.
Βάζουμε το τριμμένο τυρί σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τα ζυμώνουμε να γίνουν πάστα.
Προσθέτουμε 1/2 κουτάλα νερό βραστό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε να κρεμώσει το τυρί.
Όλο μαζί το ρίχνουμε στα ζυμαρικά στο τηγάνι.
Με τσιμπίδα κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του τηγανιού.
Σε αυτή τη φάση γύρω από τα μακαρόνια έχει δημιουργηθεί κρεμώδης σάλτσα τυριού.
Σερβίρουμε αμέσως στάζοντας σταγόνες ελαιόλαδο και έξτρα πιπέρι.
Είστε λάτρεις των μακαρονάδων; Εδώ σας έχω τις καλύτερες μακαρονάδες να φτιάξετε και να απολαύσετε και μόνοι σας, και με τους αγαπημένους σας!