Cake pops
Cake pops!
Είναι αυτές οι μικρές γλυκιές απολαυστικές μπουκιές που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στην κάθε περίσταση. Στο πάρτυ, τα βαφτίσια, το γάμο, το babyshower, το bachelor, τα εγκαίνια, ακόμα και σε ένα απλό κάλεσμα στο σπίτι, αυτή η συνταγη για ευκολα cake pops από την Αργυρω θα κλέψει την παράσταση. Χάρη στο μικρό τους σχήμα και το στικάκι σαν γλειφιτζούρι γρήγορα κατέκτησαν την καρδιά μικρών και μεγάλων. Και αν σας φαίνεται κάτι που χρειάζεται τέχνη και υπομονή να γίνει, σκεφτείτε το ξανά! Τα κεικ ποπς το μόνο που χρειάζονται είναι ένα κέικ (ακόμα και μπαγιάτικο) και λιωμένη σοκολατα για την επικάλυψή τους.
Για την απλή βερσιόν τους, γιατί στο θέμα του στολισμού και της εμφάνισης, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας να οργιάσει και να χρησιμοποιήσετε ό,τι σας αρέσει. Από τρούφα και χρωματιστά κας κας έως χρυσόσκονες και εξεζητημένα χρώματα candy melts. Καλή διασκέδαση λοιπόν σε αυτή την πραγματικά άκρως διασκεδαστική παρασκευή! Για τα ευκολα cake pops με επικάλυψη σοκολατας,
- Θρυμματίζουμε πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ το κέικ σε ψίχουλα. Εναλλακτικά το βάζουμε στο μπλεντερ να γίνει τρίμμα.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει το μειγμα για κεικ σαν πλαστελίνη που πλάθεται σε μπαλάκια.
- Παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μειγμα για κεικ και πλάθουμε μπαλάκια σε μεγέθους καρυδιου.
- Τα ακουμπάμε σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.
- Τα παγώνουμε για μερικές ώρες μέχρι να σφίξουν και να μπορώ να κολλήσω επάνω τους τα ξυλάκια.
- Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολατα σε μπεν μαρί.
- Βουτάμε την άκρη από τα ξυλάκια στη σοκολατα και τα καρφώνουμε πάνω στα cake pops.
- Παγώνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για περίπου 45 λεπτά.
- Μετά, βουτάμε ένα ένα τα κεικ ποπ στη λιωμένη σοκολατα και διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει.
- Διατηρούμε τα κεικ ποπς στο ψυγείο αν κάνει ζέστη ή σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.
Το μυστικο για τα κεικ ποπς
- H λογική των cake pops είναι να χρησιμοποιήσoυμε το μπαγιάτικο κέικ. Γι’ αυτό να βάλτε ό,τι περισσεύματα έχετε.
- Είναι στην ουσία ένα ανακάτεμα υλικών για να πάρουμε ένα μειγμα για κεικ σαν εύπλαστη πλαστελίνη.
- Η υγρασία που απαιτεί η συνταγή εξαρτάται από το πόσο στεγνό είναι το κέικ που θα χρησιμοποιήσετε.
- Αν βγει πολύ μαλακό και δεν πλάθεται καλά, πρόσθετε λίγο τρίμμα κέικ η τριμμένα μπισκότα.
- Αν βγει πολύ στεγνή η ζυμη τότε συμπληρώστε λίγη πραλινα ή λίγο τυρι κρεμα.
- Η γλύκα τους εξαρτάται από εσάς και μόνο εσάς.
- Αν θέλετε πιο γλυκιά τη ζυμη προσθέστε λίγο μελι ή ζαχαρη αχνη.
- Παγώστε τα για καλύτερο αποτέλεσμα.