Είναι αυτές οι μικρές γλυκιές απολαυστικές μπουκιές που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στην κάθε περίσταση. Χάρη στο μικρό τους σχήμα και το στικάκι σαν...

Είναι αυτές οι μικρές γλυκιές απολαυστικές μπουκιές που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στην κάθε περίσταση. Χάρη στο μικρό τους σχήμα και το στικάκι σαν γλειφιτζούρι γρήγορα κατέκτησαν την καρδιά μικρών και μεγάλων.

  • προετοιμασία 1 ώρα
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
352
  • 350 γραµ κέικ σοκολάτα ή βανίλια
  • 2 κ.σ λιωμένο κρύο βούτυρο
  • 200 γραµ. τυρί κρέμα σε θερμ. δωμ.
  • 1 κ.σ γεμάτη μέλι
  • 1-2 κ.σ πραλίνα (προαιρετικά)
  • ξυλάκια για cake pops
  • Για την επικάλυψη
  • 250 γραµ. σοκολάτα 60%
  • Για τη διακόσμηση
  • ζαχαρωτά
  • τρούφα χρωματιστή
  • καραμελάκια σπασμένα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Cake pops

    Θρυμματίζουμε πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ το κέικ σε ψίχουλα. Εναλλακτικά το βάζουμε στο μπλεντερ να γίνει τρίμμα.

    Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει το μειγμα για κεικ σαν πλαστελίνη που πλάθεται σε μπαλάκια.

    Παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μειγμα για κεικ και πλάθουμε μπαλάκια σε μεγέθους καρυδιου.

    Τα ακουμπάμε σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.

    Τα παγώνουμε για μερικές ώρες μέχρι να σφίξουν και να μπορώ να κολλήσω επάνω τους τα ξυλάκια.

    Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολατα σε μπεν μαρί.

    Βουτάμε την άκρη από τα ξυλάκια στη σοκολατα και τα καρφώνουμε πάνω στα cake pops.

    Παγώνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για περίπου 45 λεπτά.

    Μετά, βουτάμε ένα ένα τα κεικ ποπ στη λιωμένη σοκολατα και διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει.

    Διατηρούμε τα κεικ ποπς στο ψυγείο αν κάνει ζέστη ή σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.

    Το μυστικο για τα κεικ ποπς

    H λογική των cake pops είναι να χρησιμοποιήσoυμε το μπαγιάτικο κέικ. Γι’ αυτό να βάλτε ό,τι περισσεύματα έχετε.

    Είναι στην ουσία ένα ανακάτεμα υλικών για να πάρουμε ένα μειγμα για κεικ σαν εύπλαστη πλαστελίνη.

    Η υγρασία που απαιτεί η συνταγή εξαρτάται από το πόσο στεγνό είναι το κέικ που θα χρησιμοποιήσετε.

    Αν βγει πολύ μαλακό και δεν πλάθεται καλά, πρόσθετε λίγο τρίμμα κέικ η τριμμένα μπισκότα.

    Αν βγει πολύ στεγνή η ζυμη τότε συμπληρώστε λίγη πραλινα ή λίγο τυρι κρεμα.

    Η γλύκα τους εξαρτάται από εσάς και μόνο εσάς.

    Αν θέλετε πιο γλυκιά τη ζυμη προσθέστε λίγο μελι ή ζαχαρη αχνη.

    Παγώστε τα για καλύτερο αποτέλεσμα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται