Εκτέλεση
Για τη σαλάτα caprese, κόβουμε πρώτα σε ροδέλες τις ντομάτες.
Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε σε ροδέλες τα σύκα και τη μοτσαρέλα.
Τα στήνουμε εναλλάξ ντομάτα, μοτσαρέλα, σύκο σαν βεντάλια σε ανοιχτή πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Γαρνίρουμε με το προσούτο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Περιχύνουμε την σαλάτα με τη σως την τελευταία στιγμή. Ελαφριά, δροσερή και αρωματική.