Βήμα 1
Για το μέλι
Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα.
Βράζουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.
Αν έχουμε θερμόμετρο πρέπει το μέλι να φτάσει στους 118°C.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο για να τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο , ρίχνουμε λίγες σταγόνες σε ένα πιάτο με νερό.
Αν οι σταγόνες γίνουν σαν μαλακή καραμέλα είναι έτοιμο.
Για το μείγμα
Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ.
Πασπαλίζουμε με το κακάο και την κανέλα.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μέλι στο μπολ με το ταχίνι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις το μέλι μέχρι να το απορροφήσει όλο το ταχίνι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Όσο ανακατεύουμε θα δούμε ότι γίνεται πιο σφιχτό.
Όταν πλέον έχει πέσει η θερμοκρασία από το μείγμα μας και μπορούμε να πιάσουμε με το χέρι, συνεχίζουμε να διπλώνουμε-ζυμώνουμε.
Τέλος προσθέτουμε λίγους ξηρούς καρπούς και ζυμώνουμε.
Πασπαλίζουμε ένα μικρό μπολ με λίγους ξηρούς καρπούς.
Μέσα στο μπολ βάζουμε το μείγμα και πιέζουμε καλά να κολλήσει στους ξηρούς καρπούς και να ισιώσει η επιφάνεια του.
Τον αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στον πάγκο μας να σταθεί και να κρυώσει τελείως.
Τον ξεφορμάρουμε και τον κόβουμε σε μπουκιές.
Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.