Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα.
Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
Ψήνουμε για 10′-12′ .
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το μείγμα του τσιζκέικ
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι.
Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.
Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Για τη γκανάζ
Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα.
Περιχύνουμε την σοκολάτα.
Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′.
Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το γλυκό.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.
Μυστικά
Το κέντρο του τσιζκέικ θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο.
Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.