• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
7
  • Για τη ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 450 ml νερό
  • 30 ml λάδι
  • 20 ml ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 800 γραμ. χλωρή (ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα)
  • 2 γραμ. σαφράν
  • 1/2 κ.γλ πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τα χειροποίητα γεμιστά λαζάνια, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα σκληρό ζυμάρι.

    Σε ένα μπρίκι στεγνώνουμε το σαφράν (ή ζαφορά). Το χτυπάμε στο γουδί να γίνει σκόνη και το διαλύουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό. Το ρίχνουμε στη χλωρή και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    χειροποίητα λαζάνια ζύμη

    Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και γεμίζουμε σε σχήμα καραμέλας.

    Βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.

    Σουρώνουμε και περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.

    λαζάνια γεμιστα αστυπαλαια συνταγες παραδοσιακα φαγητα αστυπαλαιας

    Ευχαριστούμε πολύ τη Μαρούλα Κουσουλίνη που  μοιράστηκε αυτή την παραδοσιακή συνταγή από την Αστυπάλαια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται