Εκτέλεση
Για τα χειροποίητα γεμιστά λαζάνια, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα σκληρό ζυμάρι.
Σε ένα μπρίκι στεγνώνουμε το σαφράν (ή ζαφορά). Το χτυπάμε στο γουδί να γίνει σκόνη και το διαλύουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό. Το ρίχνουμε στη χλωρή και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και γεμίζουμε σε σχήμα καραμέλας.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
Σουρώνουμε και περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
Ευχαριστούμε πολύ τη Μαρούλα Κουσουλίνη που μοιράστηκε αυτή την παραδοσιακή συνταγή από την Αστυπάλαια.