Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε το νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το σταρένιο αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Η ζύμη για σκιουφιχτά είναι μέτριας ελαστικότητας ούτε μαλακή ούτε σκληρή. Είναι έτοιμη μόλις καθαρίσει τελείως το μπολ.
Τη βγάζουμε και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά στον πάγκο.
Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μακριά λεπτά φιτίλια.
Κόβουμε κομμάτια 2-3 εκατοστά και με τα τρία δάχτυλα αλευρωμένα, πιέζουμε και κυλάμε τα μικρά κομμάτια ζύμης μέχρι να σχηματιστούν τα σκιουφιχτά μακαρούνια με τρύπα στη μέση.
Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
Κατά την διαδικασία τα πασπαλίζουμε με μπόλικο αλεύρι και τα αραδιάζουμε απλωτά στην επιφάνεια εργασίας.
Βράζουμε μπόλικο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε ανάλογο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
Κοσκινίζουμε τα σκιουφιχτά, να φύγει το περιττό αλεύρι, και τα ρίχνουμε στο βραστό νερό.
Βράζουμε σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας μερικές φορές.
Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στραγγίζοντάς τα σε μια βαθιά πιατέλα.
Καίμε το στακοβούτυρο σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να κοχλάσει και να μοσχοβολήσει και τα περιχύνουμε.
Πασπαλίζουμε με ξηρό ανθότυρο ή κρητικό τυροζούλι(τυρί) και τα σερβίρουμε ζεστά.