Εκτέλεση
Κόβουμε πρώτα το κρέας σε μικρές μερίδες, ή σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μέτρια και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, γύρω-γύρω, να ροδίσει.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σπασμένο σκόρδο και αφήνουμε να γίνουν διάφανα, για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα και τα πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας.
Προσθέτουμε δεμένα σε τουλπάνι τους κόκκους με τα μπαχαρικά.
Σκεπάζουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι.
Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά και να πυκνώσει.
Διαβάστε τα μυστικά για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού