Εκτέλεση
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα.
Βάζουμε σε μπολ τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τη μελιτζάνα και τις ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό).
Τα ανακατεύουμε και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά, να μαραθούν ελαφρά.
Ψιλοκόβουμε τα καθαρισμένα λουκάνικα.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά να μαραθούν ελαφρά, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ψημένα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά με το βρασμό.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.