Για τη χωριάτικη ζύμη
Στους κόφτες του μίξερ ή σε μπολ με 2 μαχαίρια, κόβουμε το αλεύρι με το αλάτι και το κρύο βούτυρο.
Ραντίζουμε με κρύο νερό να βραχεί η ζύμη και κουνάμε το μπολ για να βραχεί καλά.
Στη συνέχεια, απλώνουμε μεμβράνη, αδειάζουμε την ζύμη και πατάμε να γίνει δίσκος πλακέ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και φυλάμε για 30 λεπτά στο ψυγείο ή έως και 4 εβδομάδες στην κατάψυξη.
Για το ψήσιμο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνα.
Πασπαλίζουμε άχνη πάνω στον πάγκο για να ακουμπήσουμε εκεί την ζύμη.
Πασπαλίζουμε ξανά με άχνη.
Με χοντρό πλάστη, ανοίγουμε το φύλλο σε πάχος 3 χιλιοστά και διάμετρο περίπου 25 εκ.
Βάζουμε την ζύμη στην λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Αφήνουμε κενό περιμετρικά στη ζύμη 5 εκ.
Γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας, όπως στη χωριάτικη τάρτα με καλοκαιρινά φρούτα.