Χταποδοκεφτέδες
Για τους χταποδοκεφτέδες,
βάζουμε πρώτα το χταπόδι σε μία κατσαρόλα. Το καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει. Ανάλογα το χταπόδι, από 40΄και πάνω, έως ότου μαλακώσει καλά. Δες εδώ όλα τα μυστικά μου για να διαλέξεις και να μαγειρέψεις σωστά το χταπόδι.
Το στραγγίζουμε (κρατάμε το ζουμί του) και αφού κρυώσει το ψιλοκόβουμε ή το αλέθουμε στο μπλέντερ. Το βάζουμε σε ένα μπολ.
Μουλιάζουμε το ψωμί στο ζουμί που έβραζε το χταπόδι. Το στύβουμε καλά και το τρίβουμε σε ψίχουλα μέσα στον κιμά του χταποδιού.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατίζουμε με προσοχή, γιατί το φρέσκο χταπόδι έχει αρκετό αλάτι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Αν η ζύμη είναι αραιή προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.
Πλάθουμε μικρούς χταποδοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε και τους ροδίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Είναι ο ιδανικός μεζές για παγωμένο ούζο.
Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για τη σωστή συντήρηση και το καθάρισμα των θαλασσινών. Και αν αγαπάτε το χταπόδι, δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές εδώ.