Για την cobb salad
Για την σαλάτα cobb θα χρησιμοποιήσουμε ψητό φιλέτο κοτόπουλου και τραγανό μπέικον.
Τα βραστά αυγά πρέπει να είναι σφιχτά.
Το μαρούλι να είναι πλυμένο και στεγνό.
Σε μια πιατέλα ανοιχτή κάνουμε μια στρώση το κομμένο μαρούλι σε χοντρά κομμάτια.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε σειρές πάνω στο μαρούλι.
Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση.
Κόβουμε τα βραστά αυγά το αγγούρι και το αβοκάντο σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε το τραγανό μπέικον σε κομμάτια και το κρεμμύδι σε δαχτυλίδια.
Αφού στρώσουμε όλα τα λαχανικά και τα υλικά σε σειρές πάνω στο μαρούλι, θρυμματίζουμε ολόγυρα το blue cheese.
Περιχύνουμε με την απλή βινεγκρέτ την τελευταία στιγμή.
Ανακατεύουμε την cobb salad λίγο πριν σερβίρουμε ώστε να να λιώσει το μπλε τυρί με την βινεγκρέτ και να μετατραπεί σε σος.
Ιδανική σαλάτα για ταπεράκι στο γραφείο αφού αποτελεί ένα πλήρες γεύμα και έχεις μηδενική απώλεια υλικών αφού αξιοποιείς όλα τα περισσεύματα τροφίμων που διαθέτεις. Μια συνταγή zero food waste νόστιμη και χορταστική.
Για τη βινεγκρέτ
Σε ένα βαζάκι με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ της σαλάτας.
Ανακινούμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει η γαλακτωματοποίηση και να αποκτήσει η σος πυκνή και βελούδινη υφή.
Περιχύνουμε την σαλάτα με το dressing πάντα την τελευταία στιγμή.
Ανακατεύοντας όλη την σαλάτα λιώνει το μπλε τυρί στην σος και ντύνει όλα τα υλικά αποκτώντας κρεμώδη υφή.
Η διάσημη Cobb salad
Θεωρείται μια από τις 4 πιο γνωστές σαλάτες παγκοσμίως μαζί με τις εξίσου διάσημες σαλάτες, Niçoise, Waldorf και την Caesar salad.
Την φτιάχνουμε σε πολλές παραλλαγές λαχανικών και πρωτεΐνης ανάλογα με τα υλικά που διαθέτουμε.
Επίσης εκτός από την απλή βινεγκρέτ, η cobb salad σερβίρεται στην Αμερική με το δροσερό dressing σαλάτας το ranch salad dressing. Ένα δροσερό σε υφή και γεύση κρεμώδες γαλάκτωμα, σος σαλάτας που γίνεται με ξινόγαλο, sour cream ή γιαούρτι, σχοινόπρασο, βότανα και μουστάρδα.