Σάλτσα κράνμπερι με τη χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση και το κατακόκκινο γιορτινό χρώμα.

Σάλτσα κράνμπερι με τη χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση και το κατακόκκινο γιορτινό χρώμα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
86

Για τη σάλτσα

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. νερό ή χυμό κράνμπερι
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 400 γρ. κράνμπερι (Κράνα)
  • 1/4 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. σταφίδες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η σάλτσα

    Ξεπλένουμε τα κράνμπερι και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη.

    Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, τα κράνμπερι, τη σταφίδα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σκάνε και να διαλύονται τα φρούτα.

    Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το ξύσμα.

    Αφού βράσει θα είναι η υφή της σαν αραιή μαρμελάδα.

    Όταν κρυώσει όμως θα σφίξει περισσότερο.

    Την αφήνουμε  να κρυώσει και την διατηρούμε στο ψυγείο.

    Συνοδεύει ψητά και είναι ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μιας και η γλυκόξινη γεύση της ταιριάζει απόλυτα.

    Μυστικά

    Δεν πρέπει να βράσει πάνω από 15 λεπτά.

    Καλύτερα να την βγάλετε πριν δέσει πολύ γιατί όσο κρυώνει θα πήζει.

    Την παγώνουμε πριν το σερβίρισμα.

    Όση μας περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

    Μπορείτε να προσθέσετε από μια πρέζα κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο κόκκινο κρασί στον βρασμό ή λίγο γκραν μαρνιέ.

    Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα  μειώστε τα υγρά κατά 1/2 φλ.

    Βγάζουν πολλά υγρά όταν λιώσουν τα κατεψυγμένα φρούτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται