Cream cheese frosting
Για το cream cheese frosting,
συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας. Στη συνέχεια για το cream cheese frosting
- Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και με το μίξερ χειρός χτυπάμε για να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο, να ομογενοποιηθούν καλά. Σταδιακά προσθέτουμε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, χτυπώντας στην χαμηλή ταχύτητα.
- Τέλος, χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, για να σιγουρευτούμε ότι έχουμε λεία και βελούδινη υφή.
- Ελέγχουμε και ρυθμίζουμε την πυκνότητα του frosting προσθέτοντας ή κρατώντας λίγη ζάχαρη άχνη, ανάλογα με τη χρήση που το προορίζουμε. Μπορείτε στο χτύπημα να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και να του δώσετε το χρώμα που θέλετε.
Βάζουμε σε κορνέ αν θέλουμε να γαρνίρουμε, ή απλώνουμε με σπάτουλα πάνω στην επιφάνεια του κέικ. Με την ποσότητα αυτή καλύπτουμε την πάνω επιφάνεια ενός κέικ ή γαρνίρουμε 12 cupcake. Είναι πεντανόστιμο, ελαφρύ και ταιριάζει με κέικ και όχι μόνο. Μπορείτε ακόμα και την τούρτα με κρέπες να γαρνίρετε με αυτό το φρόστινγκ.
και αν σας αρέσουν οι επικαλύψεις στα γλυκά σας, δοκιμάστε σίγουρα αυτό το γλάσο σοκολάτας που θα στολίσει πολλά γλυκίσματά σας!
Την επικάλυψη αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε συνταγές όπως η παρακάτω
https://www.argiro.gr/recipe/keik-kolokythas/