Για το κρουασάν croque madame
Ψήνουμε πρώτα τα αφράτα κρουασάν βουτύρου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα κόβουμε στη μέση και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά να τραγανίσουν εσωτερικά για να φτιάξουμε το κρουασάν croque madame. Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε και σπιτικά κρουασάν.
Σε τηγάνι βάζουμε λίγο νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι κι λίγο ξύδι.
Ρίχνουμε τα αυγά, βάζουμε καπάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί το αυγό. Ή τα τηγανίζουμε μάτια.
Στο μισό κρουασάν, ρίχνουμε λίγη κρέμα, διπλώνουμε τις φέτες ζαμπόν και το γεμίζουμε, ακουμπάμε πάνω ένα αυγό και περιχύνουμε με κρέμα τυριού.
Μισοκαλύπτουμε το κρουασάν με το άλλο μισό κι απολαμβάνουμε.
Για την κρέμα τυριού
Βάζουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ψήνουμε για 1′ με 2′.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το ζεστό γάλα.
Αφήνουμε να πήξει η κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε την πάπρικα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τρίμμα γραβιέρας και ανακατεύουμε να λιώσει.
Τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και αν θέλουμε σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Επίσης ωραία ιδέα είναι αντί για τηγανητό αυγό να βάλουμε αυγά scrambled!