Οι Γάλλοι λατρεύουν τον “τραγανό κύριο” (croque monsieur) και τον σερβίρουν στα καφέ τους για brunch. Κροκ μεσιέ γρήγορο και εύκολο.

Οι Γάλλοι λατρεύουν τον “τραγανό κύριο” (croque monsieur) και τον σερβίρουν στα καφέ τους για brunch. Κροκ μεσιέ γρήγορο και εύκολο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
177

Για το croque monsieur

  • 8 φέτ. ψωμί του τοστ
  • 8 φέτ. ζαμπόν
  • 1½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για το ψωμί
  • Για την κρέμα
  • 300 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.

    Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί.

    Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα.

    Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες.

    Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.

    Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

    Ψήνουμε το κροκ μεσιέ για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.

    Ιδανικό για το πιο νόστιμο brunch!

    Για την κρέμα

    Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

    Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα.

    Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα.

    Αφήνουμε στην άκρη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται