Cupcakes φράουλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C για να ψήσουμε τα cupcakes φράουλα. Βουτυρώνουμε ταψάκι με 12 θήκες και βάζουμε χαρτάκια ψησίματος για cupcakes.
Πλένουμε, στεγνώνουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Μάθετε όλα τα μυστικά και τον σωστό τρόπο πλυσίματος καθαρίσματος για τις φράουλες. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τις σουρώνουμε αν θέλουμε να αφαιρέσουμε τους σπόρους. Εγώ προσωπικά τους κρατάω.
Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια, το ξύσμα και τον πουρέ φράουλα. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για λίγο, ώστε να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το χρώμα. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
Γεμίζουμε τις θήκες, ισομοιράζοντας το μείγμα. Φροντίζουμε να γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3.
Ψήνουμε για περίπου 22΄, μέχρι να φουσκώσουν και η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή από το κέντρο των cupcakes. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε το τυρί και το βούτυρο με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια. Καλύπτουμε την κορυφή κάθε cupcake και γαρνίρουμε με φέτες φράουλας.