Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεσμένο φιστίκι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το αβγό, το λάδι, το γιαούρτι και το ξύσμα.
Ρίχνουμε το ρευστό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και αναδιπλώνουμε απαλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, προσθέτουμε το χρώμα.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες για cupcakes.
Τοποθετούμε τα cupcakes στη μεσαία σχάρα προθερμασμένου φούρνου και ψήνουμε στους 160°C, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.
Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί βυθίζοντας στο κέντρο τους μια οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγαίνει στεγνή.
Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως πριν τα γλασάρουμε και τα διακοσμήσουμε.
Για το γλάσο
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ροδόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές ροζ γλάσο.
Γαρνίρουμε τα cupcakes με το ροζ γλάσο και τα διακοσμούμε με φιστίκι Αιγίνης και βρώσιμα τριαντάφυλλα.