Για τα ζαχαρωμένα λουλούδια
Για τα ροζ cupcakes τριαντάφυλλο ετοιμάζουμε πρώτα τα ζαχαρωμένα λουλούδια.
Βάζουμε το ασπράδι σε μπολ και το χτυπάμε με σύρμα να φουσκώσει.
Με πινέλο αλείφουμε τα ροδοπέταλα με ασπράδι.
Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Για τα cupcakes
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
Τοποθετούμε χαρτάκια σε ένα ταψί με θήκες για μάφιν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄, μέχρι να γίνει αφράτο.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά μαζί με 1 κ.σ. αλεύρι, το ροδόνερο και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ, γεμίζοντας περίπου κατά τα 2/3.
Βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23-25΄.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το ροζ γλάσο τριαντάφυλλου
Σε μπολ βάζουμε την άχνη, το ροδόνερο και το νερό.
Ανακατεύουμε καλά, να γυαλίσει το γλάσο.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το χρώμα και ανακατεύουμε ώστε να το φέρουμε στο χρώμα που επιθυμούμε.
Περιχύνουμε τα cupcakes με το γλάσο και πριν στεγνώσει κολλάμε από ένα ζαχαρωτό ροδοπέταλο.
Θέλετε να μάθετε και όλα τα μυστικά μου για τα πιο αφράτα και ζουμερά cupcakes; Διαβάστε τα αναλυτικά εδώ!