Φτιάξτε αυτά τα εύκολα cupcakes σοκολάτας και θα σας αιχμαλωτίσει η συγκλονιστική τους γεύση και η αφράτη τους υφή

Φτιάξτε αυτά τα εύκολα cupcakes σοκολάτας και θα σας αιχμαλωτίσει η συγκλονιστική τους γεύση και η αφράτη τους υφή

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
54

Υλικά

  • Μερίδες 30 1μχ
  • 340 γραμ. βούτυρο
  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 100 γραμ. κακάο άγλυκο
  • 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)
  • 240 γραμ. ξινόγαλα
  • 2 βανίλιες
  • 4 κ.σ. λικέρ
  • 280 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 280 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • 180 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
  • 2 πρέζες αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 6΄, να αφρατέψουν.

    Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε σε σιγανή ταχύτητα.

    Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα.

    Ρίχνουμε το κακάο και τη σοκολάτα λιωμένη.

    Χτυπάμε σε μέτρια φωτιά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι σιγά σιγά.

    Τέλος, αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε το λικέρ, το ξύσμα και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.

    Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ.

    Ψήνουμε στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για 24΄.

    Βγάζουμε τα εύκολα cupcakes σοκολάτας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μπάλα παγωτού, όπως είναι ζεστά.

    Τα cupcakes έχουν και τα μυστικά τους! Διαβάστε τα αναλυτικά στη βασική συνταγή μου για αφράτα και ζουμερά cupcakes!

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται