Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 6΄, να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε σε σιγανή ταχύτητα.
Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα.
Ρίχνουμε το κακάο και τη σοκολάτα λιωμένη.
Χτυπάμε σε μέτρια φωτιά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι σιγά σιγά.
Τέλος, αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε το λικέρ, το ξύσμα και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για 24΄.
Βγάζουμε τα εύκολα cupcakes σοκολάτας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μπάλα παγωτού, όπως είναι ζεστά.
Τα cupcakes έχουν και τα μυστικά τους! Διαβάστε τα αναλυτικά στη βασική συνταγή μου για αφράτα και ζουμερά cupcakes!