Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά σε μια κατσαρόλα τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το κορν φλάουρ και 1 φλιτζ. γάλα, μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Μεταφέρουμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ξύλο της κανέλας.
Ανακατεύοντας, αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να εμφανίζεται ατμός στην επιφάνεια και σφίξει ελαφρά η κρέμα, την αποσύρουμε από την εστία.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Αφαιρούμε την κανέλα.
Καλύπτουμε τη βάση ενός μικρού πυρίμαχου σκεύους με μια στρώση μπισκότα κανέλας.
Απλώνουμε από πάνω το ⅓ της κρέμας και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση μπισκότων, απλώνουμε το ⅓ της κρέμας και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα κανέλας.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη κουζίνας, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνειά του ώστε να αποτρέπει το σχηματισμό κρούστας, και το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει το μείγμα.
Μόλις κρυώσει ελαφρώς, έπειτα από 5 λεπτά περίπου, περιχύνουμε την επιφάνεια του γλυκού με τη ρευστή σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και επαναφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.