Εύκολο ριζότο με λαχανικά. Αρωματικό καλοκαιρινό ριζότο με φασολάκια, αρακά και δυόσμο.

Εύκολο ριζότο με λαχανικά. Αρωματικό καλοκαιρινό ριζότο με φασολάκια, αρακά και δυόσμο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
1

Για το ριζότο με λαχανικά

  • 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο
  • Λίγο ανθό αλατιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλ. ρύζι αρμπόριο
  • 1½ ζωμό κότας
  • 2 φλ. κατεψυγμένο ψιλό αρακά
  • 200 γρ. κατεψυγμένα ψιλά φασολάκια
  • 50 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τα φύλλα δυόσμου και τα χτυπάμε στο γουδί με το αλάτι, να πολτοποιηθούν.

    Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την πολτοποίηση μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή πάστα.

    Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο, μέχρι να λιώσει, και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4–5 λεπτά να μαλακώσει.

    Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και να γίνει διάφανο για 1–2 λεπτά.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε 1 φλιτζ. ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και να στεγνώσει το ρύζι.

    Συνεχίζουμε κατά αυτό τον τρόπο ρίχνοντας 1 φλιτζ. ζωμό τη φορά.

    Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τον αρακά και τα φασολάκια και συνεχίζουμε τη διαδικασία με το ζωμό μαγειρεύοντας για 10 λεπτά επιπλέον, μέχρι το ρύζι να είναι al dente.

    Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.

    Εκτός φωτιάς, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και το πέστο δυόσμου.

    Ανακατεύουμε και αμέσως μοιράζουμε το ριζότο σε ρηχά πιάτα.

    Γαρνίρουμε το κάθε πιάτο με μία κουταλιά γιαούρτι το οποίο θα λιώσει με τη ζέστη του φαγητού και θα μετατραπεί σε κρέμα.

    Τρίβουμε πιπέρι και απολαμβάνουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται