Για το εύκολο σουφλέ σοκολάτας
Με λίγο βούτυρο από αυτό της συνταγής βουτυρώνουμε πρώτα δύο σκεύη για σουφλέ (ramecin).
Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από τη συνολική της συνταγής.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Όταν λιώσουν, τα βγάζουμε από το μπεν μαρί.
Χωρίζουμε τα αυγά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να γυαλίσει και να γίνει σατινέ.
Διαλύουμε με κουτάλι τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά
Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στη λιωμένη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά τη διπλώνουμε στο μείγμα.
Ισομοιράζουμε το μείγμα στα σκεύη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 7΄.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε αμέσως με ζάχαρη άχνη ή κρέμα σαντιγί. Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας ζάχαρη άχνη, και σπιτική σαντιγί σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ.
Το μόνο που πρέπει να προσέξετε στην συνταγή είναι ο τρόπος που θα κάνετε το δίπλωμα στη μαρέγκα καθώς και ο χρόνος στον φούρνο.
Αγαπάτε τη σοκολάτα; Δείτε εδώ περισσότερες μοναδικές συνταγές!