• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
268
  • 350 γρ. φαρίνα
  • 400 γρ. νερό
  • 400 γρ. φέτα σε χοντρά τρίμματα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

    Τοποθετούμε πυρίμαχο σκεύος  στο φούρνο μέχρι να πυρώσει.

    Κόβουμε μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε.

    Το τινάζουμε να ανοίξει.

    Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει παχύς χυλός.

    Τότε προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

    Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση.

    Με προσοχή βγάζουμε την πυρωμένη γάστρα από το φούρνο και στρώνουμε μέσα το αντικολλητικό χαρτί.

    Περιχύνουμε με 1/4 φλ. ελαιόλαδο.

    Πασπαλίζουμε τη βάση με το μισό σουσάμι.

    Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

    Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και το γλυκάνισο.

    Ψήνουμε  στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά και να κάνει κρούστα.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται