Ελληνική τάρτα αλμυρή με φέτα
Για την τάρτα
Ετοιμάζουμε και ψήνουμε την τάρτα αλμυρή σύμφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με την εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες)
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και αφήνουµε το κρεµµύδι και τις πιπεριές να μαραθούν για 8΄-10΄, χωρίς να αλλάξουν χρώμα.
Στρώνουμε τη φέτα στη βάση της ψημένης τάρτας.
Προσθέτουµε τις ψιλοκομμένες ηµιλιαστές ντομάτες και τα σοταρισμένα λαχανικά.
Πασπαλίζουµε µε το βασιλικό.
Χτυπάμε τα αυγά µε το γιαούρτι και το γάλα, να ενωθούν.
Αλατοπιπερώνουµε.
Περιχύνουμε τα υλικά και ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 180 °C, για 35΄µέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέµα.
Ξεφορμάρουμε αμέσως μετά το ψήσιμο.
Επιπλέον μυστικό
Καλό είναι να χρησιμοποιούμε ταρτιέρα µε αποσπώμενη βάση για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα, για να µη σπάει η τάρτα και να µη νοτίζει.
Αφαιρούμε το δαχτυλίδι της ταρτιέρας αμέσως μόλις ψηθεί, για να στεγνώσει και να παραμείνει αφράτη και μπισκοτένια.