• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
197
  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • Για τη γέµιση
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3-4 ημιλιαστές ντομάτες λαδιού καλά στεγνωμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ
  • 3 αυγά
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι
  • 1/2 φλ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ελληνική τάρτα αλμυρή με φέτα

    Για την τάρτα

    Ετοιμάζουμε και ψήνουμε την τάρτα αλμυρή σύμφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με την εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες)

    Για τη γέμιση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και αφήνουµε το κρεµµύδι και τις πιπεριές να μαραθούν για 8΄-10΄, χωρίς να αλλάξουν χρώμα.

    Στρώνουμε τη φέτα στη βάση της ψημένης τάρτας.

    Προσθέτουµε τις ψιλοκομμένες ηµιλιαστές ντομάτες και τα σοταρισμένα λαχανικά.

    Πασπαλίζουµε µε το βασιλικό.

    Χτυπάμε τα αυγά µε το γιαούρτι και το γάλα, να ενωθούν.

    Αλατοπιπερώνουµε.

    Περιχύνουμε τα υλικά και ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 180 °C, για 35΄µέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέµα.

    Ξεφορμάρουμε αμέσως μετά το ψήσιμο.

    Επιπλέον μυστικό

    Καλό είναι να χρησιμοποιούμε ταρτιέρα µε αποσπώμενη βάση για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα, για να µη σπάει η τάρτα και να µη νοτίζει.

    Αφαιρούμε το δαχτυλίδι της ταρτιέρας αμέσως μόλις ψηθεί, για να στεγνώσει και να παραμείνει αφράτη και μπισκοτένια.

    Μετά την καταπληκτική αλμυρή τάρτα με φέτα και πιπεριές, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται