Κρεμώδες επιδόρπιο με κουλί φράουλας. Αέρινη κρέμα τυριού με υφές και γεύσεις που μυρίζουν γιορτή. Εύκολη συνταγή για επιδόρπιο γίνεται σε 10 λεπτά.

Κρεμώδες επιδόρπιο με κουλί φράουλας. Αέρινη κρέμα τυριού με υφές και γεύσεις που μυρίζουν γιορτή. Εύκολη συνταγή για επιδόρπιο γίνεται σε 10 λεπτά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
1

Για το επιδόρπιο με κουλί φράουλας

  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 ml κρέμα γάλακτος Arla, 35%
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή ή 1 κάψουλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Τριμμένο μπισκότο ή θρυμματισμένα μελομακάρονα
  • Για το κουλί φράουλας
  • 250 γρ. φράουλες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 50 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική και άχνη μισή μισή)
  • Λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε το τυρί κρέμα, την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λεμόνι και το ξύσμα σε ένα μπολ.

    Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.

    Δυναμώνουμε και χτυπάμε για 1 λεπτό επιπλέον μέχρι να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί.

    Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

    Για το κουλί φράουλας

    Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε την ζάχαρη τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.

    Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το κουλί και από την ώρα που θα πάρει βράση συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 ακόμα λεπτά. Κατά την διάρκεια ανακατεύουμε 2-3 φορές.

    Αποσύρουμε από τη εστία και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.

    Μπορείτε αν θέλετε να σουρώνετε το κουλί σε λεπρό σουρωτήρι.

    Διατηρείται για 2-3 ημέρες στο ψυγείο.

    Για το σερβίρισμα

    Σε ένα ρηχό μπολ ρίχνουμε σπασμένο μπισκότο ή θρυμματισμένα μελομακάρονα.

    Περιχύνουμε από πάνω με κουλί φράουλας.

    Με το κορνέ, σχηματίζουμε ροζέτες με τη κρέμα.

    Περιχύνουμε με κουλί και γαρνίρουμε με φράουλες η ζαχαρωτά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται