Εκτέλεση
Βάζουμε το τυρί κρέμα, την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λεμόνι και το ξύσμα σε ένα μπολ.
Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
Δυναμώνουμε και χτυπάμε για 1 λεπτό επιπλέον μέχρι να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Για το κουλί φράουλας
Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το κουλί και από την ώρα που θα πάρει βράση συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 ακόμα λεπτά. Κατά την διάρκεια ανακατεύουμε 2-3 φορές.
Αποσύρουμε από τη εστία και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
Μπορείτε αν θέλετε να σουρώνετε το κουλί σε λεπρό σουρωτήρι.
Διατηρείται για 2-3 ημέρες στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα
Σε ένα ρηχό μπολ ρίχνουμε σπασμένο μπισκότο ή θρυμματισμένα μελομακάρονα.
Περιχύνουμε από πάνω με κουλί φράουλας.
Με το κορνέ, σχηματίζουμε ροζέτες με τη κρέμα.
Περιχύνουμε με κουλί και γαρνίρουμε με φράουλες η ζαχαρωτά.